Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Δίπλα στους κατοίκους της Ροδόπης η Βούλα Ελευθεριάδου

Με στόχο να δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Ροδόπη η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Ελευθεριάδου βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και αφουγκράζεται τα προβλήματα τους, ενώ σχεδιάζει τα επόμενα βήματα. Σε μια συνεντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε για τα σχέδια της για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, καθώς και για τον τουρισμό, παράλληλα σχολίασε την στάση της κυβέρνησης στο θέμα του Μουφτή και στην σχέση κράτους και εκκλησίας. Ειδική αναφορά έκανε η κα. Ελευθεριάδου στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Μ.Κ.: Κα. Ελευθεριάδου είστε κοντά στον κόσμο  όλο αυτό το διάστημα και σαν γιατρός, αλλά και ως πολιτευτής δεν σταματήσατε να έχετε συναντήσεις με φορείς και συλλόγους και απλούς ανθρώπους, σε οικισμούς αλλά και εντός του αστικό κέντρο. Τι είναι αυτό που εισπράττεται από τον κόσμο;
Β.Ε: Καταρχάς ο λόγος που την επομένη αμέσως των εκλογών ξεκίνησα μια πορεία πολιτική αυτή τη φορά, παράλληλα με την επαγγελματική μου, ήταν επειδή η Νέα Δημοκρατία απώλεσε την έδρα της και θεώρησα ότι ο κόσμος έπρεπε να έχει κοντά του έναν άνθρωπο που να είναι κοντά στα προβλήματα τους και να τους εκφράζει. Ας μην ξεχνάμε ότι περνάμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο , φτάσαμε στο σημείο δέκα χρόνια μετά  από την έναρξη της κρίσης που δεν είναι πλέον κρίση, αλλά μια καθημερινότητα, ένας αγώνας επιβίωσης για όλους μας. Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε, με το λίγο που μπόρεσα να προσφέρω και εγώ όλα αυτά τα χρόνια, κοντά στον κόσμο, κοντά στις ανάγκες του, να μάθουμε τις ανάγκες του. Εμείς οι πολιτικοί πρώτα πρέπει να μάθουμε τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος και να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε, γιατί αυτός είναι ο λόγος της πολιτικής. Η πολιτική είναι δράση.  Δυστυχώς έχουμε μάθει την πολιτική να την έχουμε στο μυαλό μας με κάποιον άλλον τρόπο, δυσμενή και αρνητικό. Αλλά πρέπει επιτέλους να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο,  το επίπεδο που η πολιτική σημαίνει δρω και πράττω.

Μ.Κ.  στην αρχή μου είπατε ότι η Νέα δημοκρατία απώλεσε την έδρα της και έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος κοντά στους πολίτες , υπήρχαν και άλλοι συνυποψήφιοι σας, αυτοί δεν ήταν κοντά στους πολίτες;  Εσείς ποιο πιστεύεται ότι είναι το προσόν που πρέπει να έχει ένας πολιτικός για να διεκδικεί την εκλογή;

Β.Ε.:  Υπήρχαν άνθρωποι που πραγματικά πήραν πάρα πολλά από τον λαό της Ροδόπης . Δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχα με αυτά που δώσανε στον λαό της Ροδόπης. Εξέφρασαν μια πολιτική που αυτή την στιγμή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παλαιοκομματική, δεν θα μπορούσε για κανένα λόγο να εκφράσει την Ελλάδα του αύριο.  Πιστεύω ότι δεν είναι ανάγκη να έχεις τίτλους για να εκπροσωπείς τον κόσμο της περιοχής σου, πρώτα από όλα πρέπει να είσαι στην περιοχή σου, να μένεις στην περιοχή σου, να αφουγκράζεσαι την περιοχή σου, να ενισχύεις την οικονομία της περιοχή σου και να λειτουργείς μέσα σε αυτήν.  Το θεωρώ αδιανόητο να είσαι Βουλευτής μιας περιοχής και η μόνιμη κατοικία σου να είναι σε άλλη περιοχή.  Τα στοιχεία πλέον που θέτω δεν είναι μόνο τι έκαναν οι άλλοι συνυποψήφιοι , σε αυτό το κομμάτι πράττει ο καθένας σύμφωνα με την συνείδηση του για το τι πρέπει να κάνει.
Η δική μου συνείδηση έλεγε ότι έπρεπε να μείνω και να επιμείνω εδώ πέρα. Από την άλλη μεριά όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από τους προηγούμενους.  Μιλάμε συχνά για το νέο στην πολιτική και πρέπει κάποια στιγμή να το καθορίσουμε αυτό το νέο στην πολιτική, με άλλους κανόνες, τύπους και συμπεριφορές. Πρέπει να οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι συνθήκες που μας έφεραν σε αυτήν εδώ την κατάσταση συνεχίζουν να υπάρχουν. Διαχειριζόμαστε απλά μια κατάσταση η οποία δεν μας οδηγεί πουθενά, προσπαθώντας να βρούμε από κάπου να πιαστούμε και ως άτομα και ως κοινωνία.
 Υπάρχουν πάρα πολλές κοινωνικές δράσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή για να στηρίξουν τους ανθρώπους της, αυτό με κάνει να αντικρίζω με ελπίδα το αύριο, γιατί σημαίνει ότι ο κόσμος δεν κάθετε με σταυρωμένα τα χέρια.  Σε αντίθεση με τους πολιτικούς που πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Αρά πρέπει εμείς οι νέοι πολιτικοί να χτίσουμε την πολιτική του αύριο, με νέες βάσεις  και άλλες προδιαγραφές, με άλλο οικονομικό μοντέλο, άλλη διαχείριση των πραγμάτων και άλλους κανόνες πολιτικής.
Μ.Κ.:  Αναφορικά με τις εκλογές, πως βλέπετε να διαμορφώνεται το σκηνικό στην Ροδόπη;  Είστε ικανοποιημένη από τα άτομα που θα διεκδικήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση;

Β.Ε.: δεν θέλω να ασκώ κριτική στους υπόλοιπους συνυποψηφίους, αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι εδώ είναι πραγματικά μια δύσκολη περιοχή και λόγω της θέσεις της και επειδή εδώ πρέπει να ασκούμε και εξωτερική πολιτική μαζί με όλα τα υπόλοιπα και λόγω της τοποθεσίας μας.  Στην περιοχή μας έρχονται και συμβάλλουν στα κοινά όσοι θέλουν , αλλά μένουν μόνο όσοι μπορούν.

Μ.Κ.:  Στις εκλογές που έρχονται όπως όλα δείχνουν, πιθανών να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία την μάχη των εκλογών. Αρκεί όμως η νίκη; Απέναντι σας θα βρείτε το ίδιο μέτωπο, με τις ίδιες πρακτικές και κυρίως τις ίδιες θεωρίες.

Β. Ε: Αν και πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει μια απομυθοποίηση της αριστεράς , τόσο όσον αφορά ότι είναι ποίο κοντά στον κόσμο, ότι θα ασκηθούν φιλολαϊκές πολιτικές . Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το οικονομικό, στο οποίο πιστεύω ότι χειροτέρεψε περισσότερο την κατάσταση, διέλυσε παιδεία, διέλυσε την σχέση θρησκείας και κράτους, την νομοθεσία σε όλες τις εκφάνσεις της. Απομυθοποιήθηκε κατά μεγάλο ποσοστό η αριστερά στην Ελλάδα, αυτό νομίζω ότι είναι θετικό βήμα γιατί πάντα οι νικητές αντί να γράψουν την ιστορία, έγραψαν οι ηττημένοι την ιστορία στην Ελλάδα, άρα η Νέα Δημοκρατία είχε πάντα ενοχές όσον αφορά την συμπεριφορά της στον εμφύλιο πόλεμο, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια η αριστερά να θεωρείται ότι είναι το ηθικό κομμάτι στην πολιτική ζωή στην Ελλάδα. Δοκιμάσαμε λοιπόν την πρώτη φορά αριστερά και είδαμε ότι δεν θέλουμε να την ξανά δοκιμάσουμε. Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τα προσόντα να συσπειρώσει τον κόσμο για να κατακτήσει την αυτοδυναμία που αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και όχι απλά η εκλογή. Να συσπειρώσει όλων αυτών τον κόσμο που καταλαβαίνει, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ότι επιτέλους πρέπει να γίνουν εκλογές, να προχωρήσουμε και να γίνουμε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Μ.Κ.: Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής μουφτήδων , πως τις είδατε εσείς;

Β.Ε.: Πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους που διατείνονται ότι πιστεύουν στην αυτοδιαχείριση, στην ελευθερία του ατόμου και συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στους πολίτες τους και μάλιστα όσον αφορά την περίπτωση του Μουφτή Κομοτηνής , που επί τριάντα περίπου συναπτά έτη προσέφερε στην περιοχή και δεν έχει κανείς να του προσάψει το παραμικρό, το θεωρώ αδιανόητο τον τρόπο απομάκρυνσης του, σχεδόν διά της βίας. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να φύγει από την θέση του, αφενός αν ήθελε και με κάθε τιμή που του αρμόζει. Στάθηκε δυνατός, όπως έπρεπε νομίζω όλα αυτά τα χρόνια και ισορρόπησε τα πράγματα στην περιοχή, δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό το πράγμα να συμβεί. Ξέρω ότι αρχές του χρόνου θα υπάρξει εκδίκαση της ένστασης των ασφαλιστικών μέτρων της Μουφτείας στο συμβούλιο της επικρατείας, αναμένουμε γιατί αυτή η υπόθεση θα έχει εξέλιξη. Εγώ πιστεύω ότι τουλάχιστον θα πρέπει στο θρησκευτικό κομμάτι , όπως και στους δικούς μας θρησκευτικούς ηγέτες θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ο Τζαμαλή, μέχρι να κρίνει ο ίδιος ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.
Επίσης με τις παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα των μειονοτικών σχολείων της Ροδόπης, δημιούργησε πολλά προβλήματα φτάνοντας στο σημείο να κλείσει το Ιεροσπουδαστήριο.
Μ.Κ.: Στο θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ κράτους και εκκλησίας;

Β.Ε.: Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω ποίος ήταν ο λόγος που έγινε όλη αυτή η διαδικασία, την στιγμή που είμαστε ένα έθνος που είμαστε στενά συνδεδεμένοι με την θρησκεία, σε όλες τις εκφάνσεις της, σε όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της. Ελλάδα και χριστιανισμός είναι έννοιες που είναι συνυφασμένες. Υπήρχε λόγος να υπάρξει νέος διχασμός την ώρα που προέχει η ενότητα του Ελληνικού έθνους; Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη κίνηση. Αν θεωρήσω ότι όλο αυτό έγινε για να διοριστούν κάποιοι ακόμη δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη περισσότερο δεν μπορώ να κατανοήσω. Αφού τα χρήματα θα δινόταν στους ιερείς , που θα βρουν τα υπόλοιπα για να διοριστούνε, είναι απλά μαθηματικά. Από όσο γνωρίζω οι ιερείς πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο διότι, η Ελληνική εκκλησία προσέφερε ένα μεγάλο μέρος από την περιουσία της για να στηρίξει το Ελληνικό κράτος. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το τι προηγήθηκε και να προχωράμε σε τέτοιου είδους ενέργειες άνευ λόγου και αιτίας.

Μ.Κ.: Αναφορικά με τον Νομό Ροδόπης ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει;

Β.Ε.: Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν για να μην πω υπό του μηδενός . Από όσα έχω ακούσει και έχω δει και προφανώς υπάρχει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ένα μεγάλο κομμάτι είναι ο καθορισμός των χρήσεων γης. Αυτό το λέω γιατί όποιος και να έρθει να επενδύσει στην περιοχή θα αντιμετωπίσει χίλια δύο προβλήματα, για οποιαδήποτε επένδυση , τουριστική, βιομηχανική, οτιδήποτε και αυτό είναι που διαφοροποιεί το παλιοκομματικό με την νέα πολιτική. Πλέον δεν μπορούμε να έχουμε δημόσιες επενδύσεις, άρα για να φέρουμε χρήματα στην Κομοτηνή μας μένουν μόνο οι ιδιωτικές επενδύσεις, όμως ποιος θα έρθει να επενδύσει και να αντιμετωπίσει έναν κυκεώνα προβλημάτων από πολεοδομικούς κλπ; Άρα αυτός που θα έρθει να επενδύσει θα πρέπει να γνωρίζει ότι συγκεκριμένη περιοχή είναι για τουριστική εκμετάλλευση, άλλη για βιομηχανική, άλλη για ανεμογεννήτριες. Η χρήση γής άρα είναι το βασικό και το θεμελιώδες που πρέπει να ξεκινήσουμε, ώστε μετά να μπορούμε να πούμε ελάτε. Αυτό είναι κάτι ανέξοδο που μπορεί να το κάνει το δημόσιο χρησιμοποιώντας απλά τις υπηρεσίες του.  Από εκεί και πέρα για μένα προμετωπίδα είναι η τουριστική ανάπτυξη, γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι φτιαγμένη για τον τουρισμό. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι είμαστε κοντά σε ανατολή και δύση, δηλαδή είμαστε σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης. Είναι η είσοδος της Ελλάδας και έτσι πρέπει να την βλέπουμε, γι’αυτό για μένα το τουριστικό κομμάτι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Με δράσεις που θα δείξουν ακριβώς τι είμαστε και τι αξίζουμε. Η ύπαρξη του μειονοτικού στοιχείου και αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που έχει η περιοχή μας, αυτό το ιδιαίτερο που έχει η πόλη μας, που δυστυχώς το καταστρέψαμε. Είναι κάτι που τουριστικά πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.  Όταν έκανα την τελευταία επίσκεψη στον Μουφτή, μου έδειξε έναν απίστευτο θησαυρό, τα θρησκευτικά του βιβλία, γραμμένα στα αραβικά, τα οποία έχουν αμύθητη αξία, τα οποία είναι πεταμένα σε μια αποθήκη. Αντί ο θησαυρός αυτός να βρίσκεται σε ένα μουσείο και να έρχονται να το επισκέπτονται από τις μουσουλμανικές χώρες και να αποτελούν και αυτά ένα πάντρεμα με τα δικά μας στοιχεία, είναι πεταμένα. Οι προκαταλήψεις τόσα χρόνια δεν άφησαν να γίνει κάτι τέτοιο.

Μ.Κ.: Αναφορικά με τον τουρισμό, δεν θα έπρεπε να διεκδικούν και οι Βουλευτές μας μεγαλύτερη βίζα για να έχουμε και εμείς τουρισμό από την Τουρκία, όπως τα νησιά μας και ο Έβρος;
Β.Ε.: Αν κοιτάμε τους γείτονες με φόβο προφανώς και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει οι λαοί να έρθουν σε επαφή και να μην υπάρχουν οι διαχωρισμοί και ο φόβος που υπάρχει μέχρι τώρα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους πολίτες των γειτονικών χωρών. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα για να έχουμε τουρισμό από τον μουσουλμανικό κόσμο και από την Βουλγαρία ως παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης.

Μ.Κ.: Δεν πρέπει να διεκδικήσουμε ειδικό καθεστώς φορολόγησης όπως τα νησιά για να έχουμε επενδύσεις;

Β.Ε.: Έχουμε μια πολύ ευνοϊκή θέση, λόγω της Εγνατίας και του κάθετου άξονα έχουμε άμεση πρόσβαση στο κέντρο της Ευρώπης και στην ανατολή, αυτό μας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όσον αφορά την διακίνηση των προϊόντων. Έχουμε τον αγωγό φυσικού αερίου που δεν θα διέρχεται πλέον μόνο αλλά και αγωγός παροχής φυσικού αερίου, άρα έχουμε άλλο ένα πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις στην περιοχή μας. Το τρίτο που πρέπει να προστεθεί και δεσμεύομαι να το διεκδικήσω είναι η ειδική φορολόγηση , ώστε να δώσουμε και το τρίτο κίνητρο στον επιχειρηματία για να έρθει να επενδύσει στην Θράκη. Ειδικό καθεστώς φορολογίας σταθερό τουλάχιστον για μια δεκαετία. Είναι το ζητούμενο που σε συνδυασμό με τα άλλα δύο θα ανατινάξει την επενδυτικότητα στην περιοχή.

Μ.Κ.: Σχετικά με τους κτηνοτρόφους και τα αιτήματα τους, η δική σας θέση ποία είναι;

Β.Ε.: Η αλήθεια είναι ότι οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Τα οποία οφείλονται στην κακή λειτουργία του κράτους, που αφορά τις εισαγωγές γάλακτος από τις άλλες χώρες. Για μένα το πρώτο είναι ότι πρέπει να γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι για να εξασφαλίζεται η ποιότητα της φέτας και η προέλευση του γάλακτος που φτιάχνεται. Δεν μπορεί να μιλάμε για ελληνική φέτα και να γίνεται από γάλα που δεν είναι ελληνικό. Αυτό είναι που ρίχνει την τιμή. Όταν υπάρχει αθρόα εισαγωγή γάλακτος που δεν είναι ελληνικό και με αυτό φτιάχνουν οι μεγάλες βιομηχανίες τα γαλακτοκομικά προϊόντα, προφανώς είναι ποίο φτηνό , αλλά προφανώς και οι τιμές που αγοράζουν το γάλα από τους δικούς μας κτηνοτρόφους είναι ποίο χαμηλές. Πρέπει να επενδύσουμε ως αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα στην ποιότητα, επειδή είναι λίγο δύσκολο να ρίξουμε αυτή τη στιγμή το κόστος παραγωγής. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στο ποιοτικό. Μπορεί το ελληνικό προϊόν να είναι λίγο ποίο ακριβό από τα εισαγόμενα αλλά είναι αυξημένη η ποιότητα του σε σχέση με τα υπόλοιπα. Εμείς θα βγάζουμε φέτα, κρασί, η οτιδήποτε άλλο και θα είναι ποιοτικά ελεγμένο και σωστό, έτσι μόνο θα είμαστε ανταγωνιστική έναντι των άλλων.

Μ.Κ.: Αναφορικά με τον αγροτικό τομέα, γιατί είμαστε ένας κατεξοχήν αγροτικός Νομός, ποια είναι η θέση σας;
Β.Ε.: Στην περιοχή μας καλλιεργούμε περισσότερο καπνό και βαμβάκι, γιατί αυτά τα δύο ήταν επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα ότι πρέπει να περάσουμε σε μια νέα εποχή. Αυτή τη στιγμή οι επιδοτήσεις όσο πάνε και μειώνονται , βλέπουμε ότι δυσκολεύονται οι αγρότες να τα βγάλουν πέρα, άρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, να περάσουμε σε ποίο επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό πρέπει να γίνει με τον συντονισμό πολλών υπηρεσιών του κράτους. Για να μπορέσουμε να βγάλουμε κέρδος πάντα πρέπει να βλέπουμε τι έχει ζήτηση στο εξωτερικό, να αυξήσουμε δηλαδή τις εξαγωγές μας.  Οι δικές μας ανάγκες καλύπτουν ένα πολύ μικρό ποσοστό. Οι επιχειρήσεις που επιβίωσαν μες την κρίση είναι αυτές που είχαν εξαγωγικό πρόσημο. Άρα πρέπει να βλέπουμε γύρω μας πως διαμορφώνεται η επιχειρηματικότητα και όχι σε τοπικό επίπεδο. Επιμένω πάρα πολύ στις ομάδες παραγωγών, πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν, δεν υπάρχει ούτε μια στην περιοχή, είναι ντροπή μας.  Το κακό βέβαια είναι ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το πώς λειτουργεί, γιατί λειτουργεί . Οι ομάδες αυτές επιτυγχάνουν μικρότερη φορολογία , μπορούν να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος, η οποία ζητείται στο εξωτερικό. Δεν μπορείς να πας να συνομιλήσεις με τον έμπορα και να πετύχεις καλύτερη τιμή αν δεν έχεις μεγάλη ποσότητα προϊόντος. Οι ομάδες παραγωγών δίνουν και αυτό το πλεονέκτημα και σε συνδυασμό εκμεταλλευόμενοι τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν και στην μεταποίηση και εξαγωγή.

Μ.Κ.: Αναμένεται και το συνέδριο του κόμματος; Πότε θα γίνει;

Β.Ε.: Το Σαββατοκύριακο θα γίνει στην Αθήνα το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα ψηφιστούνε τα όργανα, όπως πολιτική επιτροπή, γραμματέας του κόμματος κλπ, και θα δοθούν οι προδιαγραφές του κόμματος, δηλαδή σε ποιους άξονες θα στηριχτεί η επόμενη κυβέρνηση . Θα είναι ένα συνέδριο ενωτικό, με μεγάλη δυναμική και μεγάλη συμμετοχή. Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει ότι πραγματικά είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, επί της ουσίας του,  με την συμμετοχή όλων που συγκεντρώνονται γύρω από το πρόσημο της αλλαγής και της νέας προοπτικής για την χώρα. Στο συνέδριο θα είναι παρόν τα μέλη του Ευρωπαϊκού λαϊκοί κόμματος και του Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν , τον οποίο στηρίζει ο Μητσοτάκης  και θα είναι υποστηρικτής των εθνικών θεμάτων.

Κινέζου Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου