Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιμετώπιση Πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της sunlight στη ΒΙ.ΠΕ.




Το πρωί της Πέμπτης 30 Αυγούστου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight στη ΒΙ.ΠΕ. , η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Επί τόπου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης και να συμβάλλει στον σωστό σχεδιασμό.
Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το Γενικό Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε. και λήφθηκαν τάχιστα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Στο χώρο της ΒΙ.ΠΕ., έλαβε χώρα έκτακτο ΣΟΠΠ, στο οποίο παρέστησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, η εκτελεστική Γραμματέας, οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών,  κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Δ/νσης Υγείας, της Δ/νσης Ανάπτυξης, της Δ/νσης Περιβάλλοντος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπος του εργοστασίου.
Οι εκτιμήσεις των Φορέων και Υπηρεσιών από τη σύσκεψη και την επιτόπια αυτοψία που προηγήθηκε, συγκλίνουν στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι μη ανησυχητική. Σε αυτό συντέλεσε  η γρήγορη έκβαση του συμβάντος και η ομαλή εξέλιξή του λόγω της άμεσης επέμβασης των εμπλεκόμενων φορέων.
Σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθούν προληπτικές μετρήσεις αερίων ρύπων, υδάτων, υπεδάφους και τροφίμων.
Συστήνεται μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των προληπτικών μετρήσεων, σε απόσταση 2χλμ. περιμετρικά της εστίας που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά να αποφεύγεται η συγκομιδή και η κατανάλωση οπωροκηπευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου