Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Επίσκεψη και ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών επισκεφθήκαμε το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής με σκοπό την ανάπτυξη ουσιαστικού διάλογου με το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης μας είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου, τις δράσεις που αναπτύσσονται  καθώς επίσης για την δικτύωση και συνεργασία της δομής με αντίστοιχους φορείς.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά για το τι συμβαίνει στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας, όπου γυναίκες καταγγέλλουν περιστατικά σωματικής, σεξουαλικής, ψυχολογικής, καθημερινής λεκτικής βίας και περιθωριοποίηση.
Τα χαρακτηριστικά των γυναικών που έπεσαν θύματα βίας ποικίλουν. Γιατί η Βία δεν κάνει διαχωρισμούς, δεν είναι ένα μονοδιάστατο θέμα, η βία αναπαράγεται και αναπτύσσεται συνεχώς ανάμεσα μας ανεξαρτήτου ηλικίας.
Κατά την επίσκεψη μας διακρίναμε το εξαιρετικό έργο που παράγεται και της υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.
Με αφορμή την επίσκεψη μας, θα ήθελα να συγχαρώ το προσωπικό για το σπουδαίο έργο που υλοποιούν και απευθύνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες, σε όλες, όσες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος να συστρατευτούμε σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης.  Μη διστάζουμε να μιλήσουμε, ας γίνουμε το παράδειγμα στις κόρες που μεγαλώνουμε.
 Δεν είσαι η μόνη.. Δεν είσαι μόνη. 

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Εμείς …η πόλη»
Καζάκου Φελίνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου