Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου Ροδόπης από την πολιτευτή της Ν.Δ. Βούλα Ελευθεριάδου


Αγαπητοί νεοεκλεγέντες συνάδελφοι ιατροί , μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές για τον ιατρικό κλάδο κλίμα, καλείστε να διαχειριστείτε και να διευθετήσετε ανυπέρβλητα εμπόδια και παράλληλα να στηρίξετε τον κόσμο που πραγματικά
αναζητά την υγεία του χωρίς  να έχει την πολυτέλεια της οικονομικής άνεσης.
Η δε συνεχής κυβερνητική απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος οδηγεί πολλούς από  τους συναδέλφους σε μετανάστευση αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η αφαίμαξη του πρώην ΙΚΑ αλλά και των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών  από αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό οδήγησε στην ουσία στην  εγκατάλειψη τους  και στην αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Δυστυχώς η κυβερνητική απαξίωση συνεχίζεται με τον κατ ευφημισμό
οικογενειακό ιατρό , βαπτίζοντας ως τέτοιο το γιατρό του πρώην ΙΚΑ του ΤΟΜΜΥ  καθώς και τους αγροτικούς ιατρούς ενώ εξ ορισμού οικογενειακός είναι ο ιδιώτης ιατρός.
Τίθενται λοιπόν πολλαπλά ζητήματα τα οποία χρήζουν λύσεων όχι πρόσκαιρων και επιφανειακών αλλά ζωτικών για την υγεία των πολιτών μας, μια που είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε.
Στόχοι μας πρέπει να είναι η ενίσχυση του οικογενειακού ιατρού στη σωστή του βάση ώστε να εμπλουτιστεί το σύστημα με ικανούς ιατρούς για να εξυπηρετείται σωστά και άμεσα  ο ασφαλισμένος ή μη πολίτης.
Φυσικά οι δημόσιες δομές υγείας που έχουν και αυτές εγκαταλειφθεί στην τύχη τους  επιβάλλεται να επανδρωθούν με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό . Θεωρώ προσωπική μου υποχρέωση  να αγωνιστώ επί παντί τρόπο στο πλευρό σας
ώστε να πετύχουμε όλες οι δομές υγείας , δημόσιες  και μη ,του νομού Ροδόπης να αποτελέσουν υπόδειγμα για την Ελλάδα και εφάμιλλες των προηγμένων δυτικών κρατών.
Καλή επιτυχία στο έργο σας και καλό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου